една неугасваща звезда

Биография

Биография
    Румяна е родена на 12 декември 1965 г. в бургаското градче Камено. Завършва Музикалното училище в Котел със специалност "кавал" и втора специалност "пеене". Свири и на пиано. Известно време работи като учителка по музика в село Антоново. След това се отдава на кариерата си на певица. Тя е най-малката от трите дъщери на семейството. Двете й сестри - Янка и Мария, живеят в Бургас. Баща й е починал. Своите певчески изяви започва като ученичка. После става солистка на Странджанския оркестър. След напускането му работи в заведения в Бургас, София и бивша Югославия. Румяна издава първия си албум още през 1991 г., а по-късно и втори, със сливенска фирма. За тези два албума обаче не обича да говори. Истинският успех идва с музикална компания "Милена рекърдс", която издава всичките й албуми. За най-големия си хит "Две очи разплакани" Румяна споделя, че е написала музиката и текста на песента почти едновременно в много тежък момент, когато е изживявала раздялата със съпруга си Руси Андролов. Нейна запазена марка са тежките балади, които изпълнява със завидно майсторство. Другата й "специалност" са веселите купонджийски песни. Румяна е известна и като най-дългокосата певица на Балканския полуостров. Буйната й грива стига 110 см. Споделя, че я наследила от баба си, която имала дълга и лъскава коса, растяща не с дни, а с часове. Певицата е ревностна християнка, през целия си житейски път вярва и се стреми към единение с Бога. Любимите й житейски максими са: "Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти стори" и "Уважавай тези, които срещаш по пътя си нагоре, защото на слизане ще ги видиш отново". В дискографията си Румяна има 7 самостоятелни албума. Последният е издаден посмъртно. 33-годишната певица загина на 30 юли 1999 г. около 12:50 часа в тежка автомобилна катастрофа по пътя Бургас - София, на 1 км източно от село Блатец, Сливенско. Тя остави най-хубавите си песни да живеят завинаги в сърцата на феновете. За тях музикална компания "Милена рекърдс" преиздаде след смъртта на Румяна първите й два албума, записани в Сливен. Румяна има две деца - Марияна и Илиян, които са наследили големия музикален талант на майка си и усилено вървят по нейните стъпки.

Румяна за себе си

Биография
* Аз изповядвам християнските добродетели и морал, но смятам, че вярата дава свобода на човешкия дух, а религията го поставя в рамките на забраните. Затова е добре всеки сам да си избере своите морални норми и да се чувства конфортно с тях.
* Човек трябва да си остане земен, докъдето и да е стигнал. Познавам всички човешки потребности, разбирам хората и техните дребни радости.
* Радвам се, когато срещам спокойни и усмихнати хора. Обичам да наблюдавам животните, защото те са чисти и благородни. Обичам птиците, обичам слънцето, обичам Бог и децата.
*
Моето семейство ме възпита в много строг морал, затова обичам чистото в човека.
* Работата ми доставя удоволствие. Работя с голяма любов. Никога не съм била капризна, разглезена. Мога да си позволя някои удоволствия, защото много се трудя.
Нищо не се получава даром. И аз много съм страдала от нямане, но мисля, че ще дойде ден всички да са задоволени.
* Поддържам се най-вече с добро настроение. Обграждам се с приятни хора, премахвам дразнителите, зареждам се само с положителни емоции.
* Баладите, които съм изпяла, са моята душа. Няма случайна дума в моите текстове, всичко е излязло от сърцето ми.
*
В музиката виждам картини. Тя е едно изживяване, което искам да споделя с хората.
* Образованието, музикалната култура помагат да осъществиш целите си. Но дарбата е нещо, което не може да се формулира.
*
Не обичам завистта, тя ми е чужда. Неслучайно съм изпяла песента "Обичам да живея" - това е моето послание към всички. Искам хората да се обичат, да няма завист, да няма злоба, да не си създаваме взаимно неприятности. Да направим живота си хубав.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.